U bevindt zich hier: Home » Verkoop een garantie » Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Groengarantie is een instrument om via schriftelijk overeenkomsten of zakelijke rechten bindende afspraken te maken. Een koper zal zich vastleggen om (financiële) tegenprestaties te leveren voor acties die u wilt uitvoeren. Wat deze acties en tegenprestaties zijn bepaalt u zelf in overleg met de koper. Op deze site kunt u bij informatie vinden welke invulling van Groengarantie het beste bij uw situatie past. De verschillende vormen brengen verschillende niveaus van zekerheid met zich mee. De eenvoudigste vormen kunt u zelf afsluiten, voor de meer uitgebreide vormen heeft u mogelijk hulp van een notaris of een andere specialist nodig.

shutterstock_5999668[1].jpgGroengarantie afsluiten?

U kunt verschillende vormen van Groengarantie afsluiten. U bepaalt zelf, in overleg met de koper van Groengarantie, wat u in de Groengarantie wilt opnemen en wat de tegenprestaties daarvoor zijn. Alle informatie die u nodig heeft om Groengarantie af te sluiten vindt u onder informatie. Wilt u geholpen worden neem dan contact op met één van de partners van Groengarantie.

Drie vormen van Groengarantie

Groengarantie kan in diverse variaties worden toegepast:

 

Aan de slag?

U kunt Groengarantie direct toepassen. Extra informatie over de verschillende mogelijkheden en voorbeeldcontracten vindt u onder informatie en drie vormen van Groengarantie.

 

Voorbeelden

  •  

Behoud van groene ruimte in het dorp

04 december 2011

Op veel plaatsen verdwijnen groene open plekken voor nieuwe woningen. Ingesloten tussen wegen, huizen of sportvelden staan dergelijke locaties onder grote druk. Met Groengarantie kunnen omwonende eigenaren van dergelijke percelen betalen om ze open te houden. Niet alleen mooi, ook financieel verstandig: woningen rondom dergelijk open plekken zijn aantoonbaar meer waard dan vergelijkbare woningen die ingesloten zijn door bebouwing. Op veel plaatsen verdwijnen groene open plekken voor nieuwe woningen. Ingesloten tussen wegen, huizen of sportvelden staan dergelijke locaties onder grote druk. Met Groengarantie kunnen omwonende eigenaren van dergelijke percelen betalen om ze open te houden. Niet alleen mooi, ook financieel verstandig: woningen rondom dergelijk open plekken zijn aantoonbaar meer waard dan vergelijkbare woningen die ingesloten zijn door bebouwing. Lees meer...