U bevindt zich hier: Home » Koop een garantie

Woningeigenaar, recreant of ondernemer

Voor wie is Groengarantie te koop?

Door Groengarantie af te sluiten maak u bindende afspraken met uw omgeving. Zo krijgt u zeggenschap over het onderhoud of over het verbeteren van uw omgeving. Uw tegenprestatie kan een financiële vergoeding zijn maar een bijdrage in bijvoorbeeld mensuren is ook een mogelijkheid. Het grote voordeel van het afsluiten van Groengarantie is dat het u afspraken over de inrichting van de omgeving kan vastleggen met uw buren, de grondbezitters, en hierdoor zekerheid krijgt over de inrichting van de omgeving voor de toekomst.

Eigenaar van een woning

Het zijn onzekere tijden op de woningmarkt. Huizenprijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en gemiddeld staan huizen meer dan 200 dagen te koop shutterstock_12055738.jpg(afhankelijk van regio en prijssegment). De waarde van een woning wordt voor een groot deel bepaald wordt door de locatie; een woning in een mooie, groene omgeving is aantrekkelijk voor potentiële kopers. Als eigenaar van een woning op een mooie lokatie heeft u echter maar weinig mogelijkheden om invloed uit te oefenen om de omgeving. Met Groengarantie kunt u wel met uw directe omgeving afspraken maken en beïnvloedt u rechtstreeks één van de belangrijkste onderdelen van de waarde van uw woning. 

Ondernemers en instanties

Ondernemers hebben, net als woningeigenaren profijt van een goede omgeving. Een mooie vestigingslocatie verhoogt niet alleen het werkplezier maar ook, volgens tal van onderzoeken, de efficiëntie van medewerkers. Door het aangaan van Groengaranties met de omgeving kunt u een investering doen die zich merkbaar terugbetaalt. Ook kan het een manier zijn om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO). Maak uw medewerkers trots en plezier uw klanten op een mooie omgeving waar mensen met plezier komen en werken en waar u als ondernemer aan meebetaalt.

Recreant

Loopt, fietst of rijdt u wel eens door een mooie omgeving? Heeft u zich ooit afgevraagd of u daaraan kan bijdragen en mede kan bepalen hoe deze mooie omgeving er uitziet? Zelf invloed op de inrichting van de omgeving uitoefenen kan met Groengarantie. U kunt uw omgeving nog mooier maken!

Lees meer over hoe u Groengarantie kunt afsluiten bij ‘Hoe werkt het’.

Aan de slag?

U kunt Groengarantie direct toepassen. Extra informatie over de verschillende mogelijkheden en voorbeeldcontracten vindt u onder informatie en drie vormen van Groengarantie.

 

Voorbeelden

Wijk realiseert met agrariërs uitloopgebied.

04 december 2011

Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Lees meer...