U bevindt zich hier: Home » Informatie » Groengarantie benamingen

Groengarantie benamingen

Groengarantie is een koepel voor verschillende vormen van garanties

Uitzichtgarantie, uitloopgarantie, omgevingsgarantie, het zijn allemaal variaties op Groengarantie. In de ontwikkeling van het instrument hebben ook alle namen een plek gekregen. Ziet u dus ergens uitzichtgarantie, dan is het waarschijnlijk een onderdeel van een Groengarantie afspraak waarbij twee of meerdere partijen afspraken hebben gemaakt over het behouden of verbeteren van het uitzicht.
 

kerk in landschap.jpg 

 

Aan de slag?

U kunt Groengarantie direct toepassen. Extra informatie over de verschillende mogelijkheden en voorbeeldcontracten vindt u onder informatie en drie vormen van Groengarantie.

 

Voorbeelden

  •  

Projectontwikkelaar koopt uitzicht

04 december 2011

Bij de aanleg van nieuwe woonwijken wordt met veel verschillende zaken rekening gehouden; van het aantal parkeereenheden per woning tot nabijheid van diverse voorzieningen. Bij aanleg van een wijk moet ook vaak natuur gecompenseerd worden. De zekerheid die nieuwe bewoners krijgen over hun uitzicht, uitloop en groen in hun directe omgeving is echter vaak zeer beperkt. Bij de aanleg van nieuwe woonwijken wordt met veel verschillende zaken rekening gehouden; van het aantal parkeereenheden per woning tot nabijheid van diverse voorzieningen. Bij aanleg van een wijk moet ook vaak natuur gecompenseerd worden. De zekerheid die nieuwe bewoners krijgen over hun uitzicht, uitloop en groen in hun directe omgeving is echter vaak zeer beperkt. Lees meer...