U bevindt zich hier: Home » Informatie » Kosten van vestigen van Groengarantie

Kosten van het vestigen van Groengarantie

De kosten zijn afhankelijk van welke vorm van Groengarantie u toepast. Zodra een notariële akte gepasseerd wordt, zullen kosten gemaakt worden. De hoogte hiervan is afhankelijk van de werkzaamheden die de notaris moet verrichten en zijn onder andere afhankelijk van of alle betrokken partijen de voorwaarden al helemaal hebben uitgewerkt het aantal partijen. De notaris moet namelijk voor elke partij bepaalde onderzoeken verrichten, zoals de vaststelling van de identiteit, kadastrale recherche van de percelen en onderzoek naar de handelings(on)bekwaamheid van partijen. De kosten die in ieder geval gemaakt moeten worden door de notaris zijn:

Daschutterstock_3.jpgarnaast bedragen de kosten voor het opstellen en passeren van de akte van een erfdienstbaarheid of kwalitatieve verplichting ongeveer € 400,00. Dit is alleen mogelijk indien partijen het over de inhoud van de akte eens zijn en er niet meer dan vier partijen en/of percelen zijn betrokken bij de vestiging. Uiteraard kunt u vooraf een kostenindicatie opvragen bij uw eigen notaris.

Naast advies van een notaris kan ook fiscaal advies gewenst zijn. Ook hiervoor kunnen kosten doorberekend worden.

 

Aan de slag?

U kunt Groengarantie direct toepassen. Extra informatie over de verschillende mogelijkheden en voorbeeldcontracten vindt u onder informatie en drie vormen van Groengarantie.

 

Voorbeelden

  •  

Wijk realiseert met agrariërs uitloopgebied.

04 december 2011

Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Lees meer...