U bevindt zich hier: Home » Informatie » Drie vormen Groengarantie

Drie vormen Groengarantie

U kunt kiezen uit drie vormen van Groengarantie. De eenvoudigste kunt u zelf afsluiten, voor de meer uitgebreide vormen heeft u mogelijk hulp van een notaris of een andere specialist nodig. Raadpleeg altijd uw eigen adviseur voor uw eigen situatie.

shutterstock_27594433.jpgLees verder over de drie vormen en bekijk de voorbeeldcontracten:

Bij de ontwikkeling van Groengarantie hebben Dirkzwager advocaten & notarissen en Van Putten van Apeldoorn notarissen de juridische uitwerking verzorgd.

100% zekerheid bestaat niet

Groengarantie in welke vorm dan ook biedt u extra zekerheid doordat u schriftelijk of notarieel afspraken vastlegt. Het vastleggen van afspraken biedt echter nooit 100% garantie dat aan alle verplichtingen ook voldaan gaat worden.

Een agrariër kan door de gemeente onteigend worden, waardoor de kans bestaat dat de gemeente ook van de verplichting die is opgelegd aan de agrariër af wil. Een eventueel faillissement en/of executoriale verkoop kan er ook toe leiden dat de verplichtingen niet uitgevoerd kunnen worden. Als afspraken echter notarieel vastgelegd zijn kunnen partijen niet zo maar onder de gemaakte afspraken uit. Die zekerheid heeft u in ieder geval met de uitgebreid en compleet vormen van Groengarantie.

 

Wijk realiseert met agrariërs uitloopgebied.

04 december 2011

Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Veel wijken hebben helaas maar weinig uitloop mogelijkheden: open gebieden in dorpen en steden zijn volgebouwd en omliggend agrarisch land is moeilijk toegankelijk. Groengarantie kan ervoor zorgen dat de recreatieve ontsluiting wordt verbeterd en het landschap een impuls kan krijgt, zowel financieel als in betrokkenheid van de omwonenden. Lees meer...